Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@06:26:31 GMT

تلفات و خسارات ۲۶ زمین لرزه در تهران طی ۷ روز

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۹۱۲۶۵

تلفات و خسارات ۲۶ زمین لرزه در تهران طی ۷ روز

یک هفته است که تهران می لرزد و طی این مدت ۲ زمین لرزه بالای ۴ ریشتر در ملارد روی داده است، که تنها به چند خانه روستایی خسارت وارد شده و ۲۳۵ مجروح و ۲ کشته در البرز و تهران داشته است.

خبرگزاری مهر: یک هفته است که تهران می لرزد و طی این مدت ۲ زمین لرزه بالای ۴ ریشتر در ملارد روی داده است، که تنها به چند خانه روستایی خسارت وارد شده و ۲۳۵ مجروح و ۲ کشته در البرز و تهران داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جذب عضو برای کانال های تلگرامی، شاید تنها مزیت زمین لرزه های ریز و درشتی است، که طی یک هفته اخیر در استان تهران و البرز رخ داده است، از ۲۸ آذر ماه که زلزله ای به بزرگی ۵.۲ در مقیاس ریشتر حوالی شهرستان ملارد و مرز استان های البرز و تهران را لرزاند، تاکنون بیش از ۲۶ زمین لرزه ریز و درشت در این منطقه ثبت شده است.

این زلزله ها و نیز شایعات متعدد در خصوص لرزش ها سبب شده است، که ۱۶ میلیون نفر جمعیت استان های البرز و تهران هر لحظه زمین لرزه را لمس کنند.

رشد شایعات و نگرانی های مردم/لزوم حفظ آرامش و رعایت نکات ایمنی

زلزله طی ۷ روز اخیر به صورت متناوب استان تهران را تکان داده است و بخش اعظمی از سخنان رد و بدل شده بین مردم به زلزله و مخاطرات آن، احتمال تکرار آن و ... سپری می شود، تا جایی که تعداد کثیری از مردم، در حال حاضر اطلاعات خوبی در خصوص گسل های موجود در استان تهران و دامنه خسارات احتمالی فعال شدن آن ها دارند، در این میان، بازار رفت و آمدهای محمد حسین مقیمی، استاندار تهران به شهرستان ملارد، نزدیک ترین شهرستان به محل زلزله های ۵.۲ و ۴.۲ ریشتری و پس لرزه های آن داغ است و وی در این هفته ۲ بار به ملارد سفر کرده است.

صحبت هایی از انتقال بیمارستان صحرایی برای ملارد و آموزش مردم برای مواجه با بحران شده است، اما این سخنان تا اجرا فاصله دارند، در حالی که زلزله نمی ایستد.

پس از زمین لرزه ۲۸ آذر ماه ملارد تهران، در مجموع حدود ۱۰۰ جلسه ستاد مدیریت بحران در سطح شهرستانی و استانی تشکیل شده است، که خروجی های فوری آن توزیع نقشه هایی برای تخلیه اضطراری خانه ها و راه های خروج و اسکان موقت مردم در محله ها و تعطیلی و یا عدم تعطیلی مدارس و ادارات بوده است.

زلزله های اخیر ملارد فعالیت گسل اشتهارد بوده است

در این بین ادعیه هایی برای در امان بودن از زلزله در فضای مجازی دست به دست می شود و مردم دعا می کنند، این لرزه ها پس لرزه باشد و به تدریج متوقف شود.

تهران ۷ گسل اصلی دارد و به گفته محققان پژوهشگاه بین‌المللی زلزله از آخرین زمان زلزله بزرگ در این شهر ۱۸۷ سال می‌گذرد و به لحاظ آماری به طور تقریبی هر ۲۰۰ سال می‌توان انتظار یک زمین‌لرزه با بزرگای بیش از ۷ را در این پهنه‌ داشت.

کارشناسان معتقدند، زلزله های اخیر ملارد فعالیت گسل اشتهارد بوده است، به گفته مرادی، رییس مرکز لرزه نگاری کشور، گسل اشتهارد فعال شده و بهتر است مردم البرز و غرب تهران موارد ایمنی را رعایت کنند.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال پس لرزه وجود دارد، اظهار کرد: با توجه به شدت زلزله، نمی‌توان گفت پیش‌لرزه بوده یا پس لرزه؛ احتمال وقوع زلزله و پس‌لرزه‌ها وجود دارد.ملارد نزدیک ترین کانون زلزله خیز در زمین لرزه های اخیر است.

مرکز زلزله ۵.۲ ریشتری ۲۸ آذر ماه در نزدیکی جایی بود که پیش از این در آن در سال ۱۸۷۶در شرق آن یک زلزله ۵.۷ ریشتری و در شمال شرقی آن در سال ۱۹۶۷ یک زلزله ۷ ریشتری آمده بود.

وحشت مردم از زلزله بامداد امروز کمتر بود

همه این موارد نشان می دهد، که منطقه مذکور زلزله خیز است، استاندار تهران در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: هیچکس نمی تواند زلزله را به صورت قطعی پیش بینی کند، اما به هر حال باید بپذیریم که زندگی در کنار گسل ها شرایط خاص خود را دارد، باید ساختمان ها مقاوم سازی شود و به هیچ وجه به ساختمان های غیر مقاوم اجازه ساخت ندهیم، این امر نیز فرهنگ سازی و دقت نظر شهرداران را می طلبد.

محمد حسین مقیمی افزود: خوشبختانه سردرگمی و وحشت مردم پس از زلزله بامداد امروز به مراتب کم تر از زلزله ۲۸ آذر بود و مسیرهای تردد اشغال نشد، این امر اثر آموزش های ارائه شده به مردم است.

وی افزود: نباید آموزش و فرهنگ سازی در مواقع بحران کاهش یابد، تامین سوخت، امداد رسانی در مواقع بحران و برقراری نظم و امنیت از جمله موارد مهمی است، که باید مورد توجه باشد.

امکانات درمانی ملارد چیزی نزدیک به صفر است

نماینده مردم ملارد، شهریار و قدس در مجلس بر مقاوم سازی خانه های مسکونی و اداری در شهرستان های غرب استان تهران تاکید کرد و افزود: علاوه بر این باید تمهیدات کوتاه مدت برای امدادرسانی در ملارد در نظر بگیریم، ما حتی یک تخت بیمارستانی در شهرستان ملارد نداریم و این که امکانات درمانی ملارد چیزی نزدیک به صفر است، پذیرفتنی نیست.

محمد محمودی شاه نشین، در تشریح نحوه عملکرد ستاد مدیریت بحران شهرستان ملارد در زلزله بامداد چهارشنبه اظهار کرد: مردم آرامش نسبی در شب گذشته داشتند، که قابل تقدیر است، چرا که حفظ خونسردی اولین اقدام در مواقع بحران است.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۱۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین پیشران تولید، مشارکت واقعی مردم است

ایسنا/تهران امام جمعه شهرستان ملارد گفت: تنها راه نجات اقتصاد کشور تولید با کیفیت و مهمترین پیشران تولید، مشارکت واقعی مردم است.

حجت الاسلام والمسلمین مهدی خوبانی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه اظهار کرد: نام گذاری شعال سال توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نوعی روایت سازی راهبردی است که نظام حکمرانی باید جهت‌گیری سیاسی و اقتصادی خودش را در آن متمرکز کند. همچنین از همه چرخ دنده‌های کوچک و بزرگ کشور، زیر ساخت‌ها، ابتکارات مردمی، قدرت مدیریت فعالان اقتصادی و فعالان مدیریتی و نیروهای متخصص جوان استفاده شود تا شاهد پیشرفت کشور باشیم.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر کشور از همه ظرفیت‌های خود استفاده نمی‌کند. از شرکت‌های دانش بنیان باید حمایت کرد که البته دولت جناب رئیسی در این خصوص حمایت‌هایی را انجام داده است. همه این‌ها ابزارهایی هستند که اگر مورد توجه قرار گیرند بدون شک اقتصاد کشور به شکوفایی خواهد رسید. 

خطیب نماز جمعه شهرستان ملارد در خصوص روز کارگر تصریح کرد: اگر کارگر در جامعه از رفاه و امنیت شغلی برخوردار شود آن وقت می‌توان گفت حرکت کشور به سوی پیشرفت، آسان خواهد شد. باید کارگران را تکریم و حمایت کرد زیرا آن‌ها رزمندگان جهاد اقتصادی و ستون فقرات تولید کشور هستند. درآمدشان عادلانه و بیمه، بهداشت، توانمندی و امنیت شغلی آن‌ها تامین شود تا تورم ۵۰ درصدی کمرشان را خم نکند.

حجت الاسلام خوبانی با اشاره به روز شهادت شهید مطهری و روز معلم تشریح کرد: وظیفه معلم است که در یک کشور مردم شجاع، آزاده، فهمیده، عاقل، خردمند، متفکر و متخصص پرورش دهد. جایگاه معلم، جایگاه بسیار والایی است و دانش آموز ما باید به معلم شدن افتخار کند. 

امام جمعه شهرستان ملارد در پایان افزود: دولت‌ها موظف هستند نیازهای حداقلی قشری که با روح جامعه سر و کار دارد را تامین کنند تا آن‌ها  به جای تحقیق و پژوهش درباره روش‌های تربیتی جدید به دلیل دغدغه مالی مشغول کار با اسنپ نشوند که چرخ زندگی خود را بچرخانند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند
  • مهمترین پیشران تولید، مشارکت واقعی مردم است
  • زمین لرزه در شهمیرزاد
  • پس‌لرزه ۶.۱ ریشتری در تایوان خسارت به‌ جا گذاشت
  • بررسی وضعیت طرح های عمرانی مسکن مهر صفادشت
  • زلزله کوهبنان کرمان را لرزاند